Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sárgabarackos-túrós gombóc

Hozzávalók

  • 25 dkg túró
  • 6 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1 db citrom (lereszelt héja)
  • 3 cl rum vagy aroma
  • 1 csipet só (+ a főzővízhez)
  • 16 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10-12 szem sárgabarack
  • A tálaláshoz:
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 ek porcukor

Elkészítés

    1. A túrót áttörjük és összekeverjük az olvasztott vajjal, 1 db egész tojással és a másik tojás sárgájával.
    2. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a rumot, a sót és a lisztet. Közepes keménységű tésztát gyúrunk belőle, majd 1 órán át a hűtőben pihentetjük. Közben a zsemlemorzsát száraz serpenyőben megpirítjuk. 
    3. A tésztából tenyérnyi pogácsákat formázunk, 1-1 megtisztított barackszemet teszünk a közepükbe, és gombócokat formázunk belőlük.
    4. Enyhén gyöngyöző, sós vízben nagyjából 15 percig főzzük, majd kivesszük és a zsemlemorzsába forgatjuk. Vaníliás cukorral elkevert porcukorral kínáljuk.

      KLASSZIKUS TÚRÓGOMBÓC FAHÉJAS TEJFÖLLEL >>> 

      EPERREL TÖLTÖTT TÚRÓGOMBÓC >>> 

      TÚRÓGOMBÓC, AHOGY A NAGYI KÉSZÍTI >>> 

      ZABPELYHES TÚRÓGOMBÓC JOGHURTTAL >>> 

Megjegyzés

Sárgabarackból nem csak lekvár, hanem gombóc is készülhet. A tésztája puha, könnyű és egyszerű összeállítani.

lilalicsi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin