Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sárgabarackos tallérok

Hozzávalók

  • 40 darabhoz:
  • 10 dkg vaj + a tepsihez
  • 5 dkg barna cukor
  • 1 db tojás
  • 5 dkg darált mandula
  • 10 dkg gluténmentes liszt
  • A töltelékhez:
  • 12 dkg aszalt sárgabarack
  • 4 dkg marcipánmassza
  • 3 dkg sárgabaracklekvár

Elkészítés

    1.

    Krémesre keverjük a puha vajat , a cukrot, egy csipet sót és a tojást. Összeforgatjuk a mandulát és a lisztet, majd a tojásos masszába keverjük.

    2.

    A tésztát habzsákba töltjük, 3 cm-es, lapos halmokat nyomunk a kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 fokon 10 percig sütjük. A süteményeket rácsra helyezzük, és hagyjuk őket kihűlni.

    3.

    Pépesítjük a feldarabolt sárgabarackot, a marcipánmasszát, a lekvárt és 2 evőkanál vizet. A kekszek felét bevonjuk a sárgabarackos masszával, majd befedjük 1-1 krém nélküli keksszel. A kekszeket néhány óráig száradni hagyjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin