Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sárgabarackos sajttorta

default user icon
12 5/5

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 13 dkg margarin
  • 6 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • pici só
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 db tojás
  • 13 dkg puha margarin
  • 13 dkg cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • Valamint:
  • 60 dkg kimagozott sárgabarack
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 kk őrölt fahéj
  • A forma kikenéshez:
  • kevés margarin

Elkészítés

    1. A tésztához a lisztet, a margarint, a cukrot és a tojást egy csipet sóval összekeverjük egy tálban, majd egy kikent, 26 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk (legyen egy kis pereme is). Hűtőbe tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük. 
    2. A töltelékhez a túrót, a mascarponét, a tojásokat, a margarint, a cukrot, a citrom reszelt héját és a vaníliás pudingport egy tálba rakjuk, és robotgéppel pár perc alatt selymesre keverjük. 
    3. A tésztát kivesszük a hűtőből, egyenletesen rászórjuk a csíkokra szeletelt barackot, majd megszórjuk a vaníliás cukorral és fahéjjal,végül ráöntjük a túrós keveréket is.
    4. 175 fokra előmelegített sütőben legalább 1 órátsütjükHagyjuk teljesen kihűlni, majd kivesszük a formából és felszeleteljük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

ekesandi
:)
babzsi
Már sokszor elkészítettem ezt a remek sütit és ez lett a kedvenc tortám. :) Köszi a receptet!!!
Bedus85
Köszönöm! Hétvégén lesz egy próba, aztán hétfőn élesbe..:)
ekesandi
Kedves Bedus85! A pudingpor főzős és úgy porformában kevered bele a töltelékbe. Sok sikert hozzá:)
Bedus85
Sziasztok, a pudingpor főzős vagy kikeverős kell hogy legyen? Ha főzős, akkor főzés nélkül kell a töltelékbe belekeverni? Nagyon finomnak ígérkezik, gondoltam megsütöm. Előre is köszönöm a választ! E.
pimphi
Már kétszer is megcsináltam és nagyon jó lett, sőt másodszorra őszibarack befőttel, jól lecsurgattam és az tettem bele, még jobb is lett mint az első, szóval nyugodtan csinálhatjátok befőttel is! Köszönöm a remek receptet!:)
Elefanni
Isteni lett a torta,nagyon köszönöm a receptet :)
Bgaboca
Kösz, hiába, a tapasztalat... az alufóliát azért tettem rá, h ne piruljon idő előtt a teteje, de ezeknél a sütiknél ( már látom ) szükségtelen. A ribizli a párom kérése, imádja, kösz a tanácsot. 28-as nekem sincs, de előbb-utóbb beszerzem. A recit megvizitálom! Üdv. Bica :))
ekesandi
Bgabica, Az alufóliát nem értettem, mert van, hogy még az 1 óra sütés is kevés ezeknél a sütiknél. Ha rendesen kihűl, akkor jobb lesz. A ribizlivel is vigyázni kell, az a gyümölcs még inkább lédús, rostja alig van. Abból majd keveset szórjál az aljára.))Tettem fel ide ribizlis receptet is, ilyenkor az a lényeg, hogy minél nagyobb legyen a kapcsos forma átmérője éppen ezért nemrég vettem én is egy 28 cm-est, mert nekem is csak kisebb volt, abban meg nagyon magas lett a süti és évekig kellett sütni. Üdv Andi
Bgaboca
Na, friss, lédús, gyönyörű őszibarackkal ne nagyon kezdjetek. A gyümölcs némileg összeroggyant, viszonzásul átáztatta a tésztát, az alufólia miatt megnőtt a sütési idő, mert nem kapcsoltam magasabbra. Magamnak köszönhetem csak, szerencsére az íze így is finom. Nem csüggedek, marad a konzerv sárgabarack lecsurgatva és kipróbálom ribizlivel is. Üdv.:))

Hasonló Receptek

Magazin