Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sárgabarackos pite

Hozzávalók

  • 20x30 cm-es tepsihez:
  • 1 csomag leveles tészta
  • kb. 10 db sárgabarack
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejföl (20%-os)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 db citrom leve
  • 3 db tojássárga (nagy)
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (v. 2 ek kukoricakeményítő)

Elkészítés

    1. Az előnyújtott leveles tésztát kitekerjük, majd a papírral együtt a tepsibe helyezzük úgy, hogy pereme is legyen. Ezután hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a tölteléket.
    2. A sárgabarackot megmossuk, majd félbevágjuk, és eltávolítjuk a magját. A porcukorhoz hozzáadjuk a mascarponét, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a citromlevet, és robotgéppel keverjük simára. (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá) Ezután hozzáadjuk a tojássárgákat, alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a pudingport (v. keményítőt) és szintén keverjük simára.
    3. A tésztát kivesszük a hűtőből, egyenletesen rákanalazzuk a simára kevert tölteléket, majd ízlés szerint kirakjuk a félbevágott sárgabarackkal. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 45-50 perc alatt szép aranybarnára sütjük. (Én légkeverésnél 170 fokon, 45 percig sütöttem.) A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

    15 BOMBAJÓ DESSZERT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD A HOSSZÚ HÉTVÉGÉN >>>

    11 KRÉMES ÉS ÉDES BARACKOS DESSZERT SÜTÉS NÉLKÜL >>>

     

Megjegyzés

A tészta jó ropogós, a töltelék könnyű, krémes, és jól illik hozzá a sárgabarack, melyet ízlés szerinti gyümölcsre cserélhetünk.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin