Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgabarackos pite

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az előnyújtott leveles tésztát kitekerjük, majd a papírral együtt a tepsibe helyezzük úgy, hogy pereme is legyen. Ezután hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a tölteléket.
  2. A sárgabarackot megmossuk, majd félbevágjuk, és eltávolítjuk a magját. A porcukorhoz hozzáadjuk a mascarponét, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a citromlevet, és robotgéppel keverjük simára. (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá) Ezután hozzáadjuk a tojássárgákat, alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a pudingport (v. keményítőt) és szintén keverjük simára.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből, egyenletesen rákanalazzuk a simára kevert tölteléket, majd ízlés szerint kirakjuk a félbevágott sárgabarackkal. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 45-50 perc alatt szép aranybarnára sütjük. (Én légkeverésnél 170 fokon, 45 percig sütöttem.) A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

Megjegyzés

A tészta jó ropogós, a töltelék könnyű, krémes, és jól illik hozzá a sárgabarack, melyet ízlés szerinti gyümölcsre cserélhetünk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss