Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sárgabarack-lekváros piskótatekercs

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • citromlé
  • A töltelékhez:
  • baracklekvár
  • A szóráshoz:
  • porcukor

Elkészítés

    1. A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét egy csipet sóval és egy pár csepp citromlével kemény habbá verjük, miközben kanalanként hozzáadjuk a cukrot.
    2. A tojásokat egyenként hozzáadjuk a tojásfehérjéhez, tovább verjük habverővel, majd gumilapátra vagy kanálra váltunk, és apránként hozzáadjuk a lisztet, és  óvatosan összeforgatjuk.
    3. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokre előmelegített sütőben, körülbelül 20 perc alatt megsütjük.
    4. A kész tésztát nedvesített, liszttel meghintett konyharuhára fordítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk, feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, kitekerjük, megkenjük a lekvárral, és visszatekerjük. Porcukorral meghintjük, majd felszeleteljük, és vaníliasodóval leöntve kínáljuk.

      NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin