Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sárgabarackos-pálinkás palacsinta

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg holland kakaópor
  • 3 db tojás
  • 4 dl tej
  • 3 dl víz
  • A krémhez:
  • 1 üveg sárgabarack lekvár
  • 3 ek házi barackpálinka
  • 2 ek fahéj
  • Az alaphoz és a tetejére:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag babapiskóta
  • 3 ek cukor
  • 8 dl tej
  • 6 fürt szőlő

Elkészítés

    1. A lisztet és a kakaóport összekeverjük a tojásokkal, a tejjel és a vízzel, hogy csomómentes masszát kapjunk. Minimum egy óráig a hűtőben pihentetjük sütés előtt.
    2. Megmossuk a szőlőt, összekeverjük a baracklekvárt a fahéjjal és a pálinkával , és végül megfőzzük a vaníliás pudingot.
    3. Pihentetés után a kakaós palacsintákat a szokásos módon kisütjük , és megtöltjük a fahéjas-pálinkás baracklekvárral.
    4. Egy nagyobb tortaforma alját kirakjuk a babapiskótákkal, erre rákanalazunk 3-5 evőkanál pudingot , majd mindezekre csigaformában ráfektetjük a megtöltött palacsintákat.
    5. A maradék vaníliapudingot ráönjük a palacsintatorta tetejére, s végül szőlővel díszítjük a torta tetejét. 
    6. Hűtőbe helyezzük pár órára, hogy ezalatt összedermedjen a puding és jól szeletelhető legyen a sütemény. 

    MÉG TÖBB GYÜMÖLCSÖS ÉDESSÉG >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin