Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgabarackos-pálinkás palacsinta

60 perc
bonyolult
költséges
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg holland kakaópor
  • 3 db tojás
  • 4 dl tej
  • 3 dl víz
  • A krémhez:
  • 1 üveg sárgabarack lekvár
  • 3 ek házi barackpálinka
  • 2 ek fahéj
  • Az alaphoz és a tetejére:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag babapiskóta
  • 3 ek cukor
  • 8 dl tej
  • 6 fürt szőlő

Elkészítés

  1. A lisztet és a kakaóport összekeverjük a tojásokkal, a tejjel és a vízzel, hogy csomómentes masszát kapjunk. Minimum egy óráig a hűtőben pihentetjük sütés előtt.
  2. Megmossuk a szőlőt, összekeverjük a baracklekvárt a fahéjjal és a pálinkával , és végül megfőzzük a vaníliás pudingot.
  3. Pihentetés után a kakaós palacsintákat a szokásos módon kisütjük , és megtöltjük a fahéjas-pálinkás baracklekvárral.
  4. Egy nagyobb tortaforma alját kirakjuk a babapiskótákkal, erre rákanalazunk 3-5 evőkanál pudingot , majd mindezekre csigaformában ráfektetjük a megtöltött palacsintákat.
  5. A maradék vaníliapudingot ráönjük a palacsintatorta tetejére, s végül szőlővel díszítjük a torta tetejét. 
  6. Hűtőbe helyezzük pár órára, hogy ezalatt összedermedjen a puding és jól szeletelhető legyen a sütemény. 

MÉG TÖBB GYÜMÖLCSÖS ÉDESSÉG >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss