Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sárgabarackos-nektarinos gyümölcsleves

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 (bio) citrom
  • 40 dkg érett sárgabarack
  • 40 dkg érett nektarin
  • 15 dkg cukor
  • kisujjnyi fahéj
  • csipet só
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 15 dkg aprószemű meggy vagy ribizli (a képen cseresznye)
  • citromfűlevél

Elkészítés

    Elkészítés: 1., A citromot megmossuk, burgonyahámozóval lehántunk róla 2 ujjnyi héjat, a levét kinyomkodjuk és átszűrjük. A sárgabarackot és a nektarint megmossuk, 2 nagyobb barackot félreteszünk a díszítéshez, a többit a nektarinnal együtt 1-2 percre forró, majd hideg vízbe dobjuk. Lehúzzuk a héját, kimagozzuk, lábaskába tesszük, és azonnal megöntözzük a citromlé felével.

    2., Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a citromhéjat, 1 csipet sót és 8 dl vizet, lassú forralással 8-10 percig főzzük. Eltávolítjuk belőle a fahéjat, valamint a citromhéjat, botmixerrel simára turmixoljuk, felforraljuk.

    3., 2 dl hideg tejben eldolgozzuk a pudingport, felengedjük a tejszínnel, folyamatosan keverve a leveshez öntjük, és éppen csak sűrűsödésig forraljuk. Hideg vízfürdőbe állítva kihűtjük, aztán lefedjük, és 3-4 órára hidegre tesszük.

    4., Tálaláskor a levest tálkákba szedjük. A félretett barackokat kettévágjuk, kimagozzuk, legyezőszerűen bevagdossuk,meglocsoljuk a maradék citromlével, és a leves tetejére ültetjük. Beleszórjuk a leöblített meggyet/ribizlit, citromfűlevélkékkel díszítjük. Tejszínhab illik hozzá.

Megjegyzés

Készíthetjük tejszín nélkül 4 dl tejjel, vagy akár sárgabarack nélkül, 80 dkg érett nektarinnal is.

eithne
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin