Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sárgabarackos-mandulás pite

Hozzávalók

  • 5 db tojás
  • 5 ek cukor
  • 5 ek liszt
  • 4 ek őrölt mandula
  • 2 ek víz
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 4 db nagyobb sárgabarack

Elkészítés

    1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval és a fele cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgájákat egy tálba tesszük, hozzáadjuk a vizet, a cukrot, a vaníliás cukrot, és fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a mandulalisztet, a langyos olvasztott vaj at, és összekeverjük.
    2. A tojásfehérje-habból veszünk egy keveset, fellazítjuk vele a tésztát, majd apránként hozzáadjuk az összes habot, és laza mozdulatokkal elkeverjük.
    3. Egy piteformát kikenünk vaj jal, meghintjük liszttel, a felesleget kiszórjuk. A tésztát a formába öntjük, elsimítjuk, majd a felezett sárgabarackkal kirakjuk a tetejét. 18 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt megsütjük.Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a pite. A formában hagyjuk langyosra hűlni, majd porcukorral megszórjuk a tejét, és tálaljuk.

     

Megjegyzés

A sárgabarackos mandulás pitét azért ajánlom mert a mandula egy különleges ízvilágot add a tésztának, más lesz a textúrája. Nagyon harmonizál a barack ízével.

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin