Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sárgabarackos-mákos linzer-piskóta

default user icon
3 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A linzerhez:
  • 1 tojás
  • 12 dkg vaj
  • 18 dkg cukor
  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 20 dkg finom liszt
  • fél citrom reszelt héja
  • fél csomag sütőpor
  • A piskótához:
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál liszt
  • pici só
  • fél citrom reszelt héja
  • fél csomag sütőpor
  • 2 evőkanál darált mák
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kevés őrölt fahéj
  • Valamint:
  • 5 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 8-8 db sárgabarack felezve, héja nélkül

Elkészítés

    Elkészítés: Kivajazok egy nagyobb tortaformát, de bármilyen forma jó. Elkészítem a linzertésztát és belenyomkodom a formába, majd előmelegített 180 C fokos sütőben elősütöm 12 perc alatt.

    Kiveszem a sütőből, és sárgabarack lekvárral megkenem.

    A piskótához a tojásokat szétválasztom, és a fehérjéből kemény habot verek. A sárgáját a cukrokkal és citromhéjjal jól kikeverem, hozzáadom a tojásfehérjét, és beleforgatom óvatosan a többi hozzávalót is.
    Rákanalazom a lekvár tetejére, majd a csupasz barackokat körbe belepottyantom, a maradék helyekre feldarabolt barackokat teszek.

    Visszatolom a sütőbe, és 180 C fokon készre sütöm, ez kb. 20-25 perc.

    Hagyom kihűlni, majd a karimát körbevágom és leveszem róla, porcukorral meghintem és felszeletelem.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

ekesandi
Szia, Persze, hogy jó a sima liszt. Ha van otthon házi lekvárod azt tedd bele, mert az nem annyira cukros, mint a bolti. Jó sütést:)
madzsid
A zabpehelyliszt nélkülözhetetlen bele? Nekem nincs olyanom, és nem is hiszem, hogy be tudnám szerezni, viszont szeretném megsütni a sütit. Sima liszt is jó helyette?
jeszandi
Megcsináltam, finom lett, csak nagyon édes, a lekvár miatt szerintem. Kevesebb cukor bőven elég bele.

Hasonló Receptek

Magazin