Elkészítés: Kivajazok egy nagyobb tortaformát, de bármilyen forma jó. Elkészítem a linzertésztát és belenyomkodom a formába, majd előmelegített 180 C fokos sütőben elősütöm 12 perc alatt.
Kiveszem a sütőből, és sárgabarack lekvárral megkenem.
A piskótához a tojásokat szétválasztom, és a fehérjéből kemény habot verek. A sárgáját a cukrokkal és citromhéjjal jól kikeverem, hozzáadom a tojásfehérjét, és beleforgatom óvatosan a többi hozzávalót is.
Rákanalazom a lekvár tetejére, majd a csupasz barackokat körbe belepottyantom, a maradék helyekre feldarabolt barackokat teszek.
Visszatolom a sütőbe, és 180 C fokon készre sütöm, ez kb. 20-25 perc.
Hagyom kihűlni, majd a karimát körbevágom és leveszem róla, porcukorral meghintem és felszeletelem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre