Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgabarackos lepény II.

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojások sárgáját a vajjal és 15 dkg porcukorral habosra keverem, a sütőporral elkevert lisztet is hozzáadom, ha nagyon kemény lenne a tészta, 1-2 kanál tejjel hígítom, végül beleforgatom a keményre vert tojáshabot. Kikent tepsibe simítom a tésztát, és a tetejét kirakom megmosott, lecsurgatott felezett barackokkal (vágott része felülre kerüljön), és megszórom vaníliás cukor és porcukor keverékkel. Közepesen forró sütőben sütöm 30-40 percet.

Megjegyzés

Erre a tésztára cseresznyét, meggyet, szilvát vagy almát is tehetünk, de akkor inkább fahájas porcukorral hintsük be a tetejét.

Gyors és finom gyümölcsös sütemény, szezonjában sokszor megsütöm.
- Ibolya950

Ezek is érdekelhetnek