pár szem sárgabarack vagy más idénygyümölcs ízlés szerint
Elkészítés
A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat. A sárgáját a cukorral alaposan kihabosítjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját egy kevés habbal fellazítjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a többi habot is. Végül az átszitált lisztet is hozzáadjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A kész masszát egy vajjal kikent kapcsos tortaformába adagoljuk, és kb. 20 perc alatt megsütjük.
Közben a krémhez a tejszínhabot egy robotgép táljába öntjük, közepes fokozaton elkezdjük felverni a habot, és fokozatosan hozzáadagoljuk a zselatin fix-t. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a citrom levét, a narancs reszelt héját, a vaníliás cukrot és adagolva a joghurtot.
Az elkészült és kihűlt piskótalapot kivesszük a formából, a karikát megtisztíjuk, és visszailletszjük a piskótát. Ízlés szerint rárakjuk a gyümölcsöket, majd az elkészült joghurtos habot is a tetejére kanalazzuk. Pár órára hűtőbe tesszük és jól behűtjük. Díszíthetjük gyümölcsökkel, tört mandulával vagy citromfűvel.