Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgabarackos krémes joghurttorta

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 3 db tojás
  • 3 ek porcukor
  • 3 csapott ek liszt
  • A krémhez:
  • 30 dkg görög joghurt
  • 2,5 dl habtejszín
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 db narancs reszelt héja
  • porcukor ízlés szerint
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag expressz zselatin fix
  • pár szem sárgabarack vagy más idénygyümölcs ízlés szerint

Elkészítés

  1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat. A sárgáját a cukorral alaposan kihabosítjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját egy kevés habbal fellazítjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a többi habot is. Végül az átszitált lisztet is hozzáadjuk.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A kész masszát egy vajjal kikent kapcsos tortaformába adagoljuk, és kb. 20 perc alatt megsütjük.
  3. Közben a krémhez a tejszínhabot egy robotgép táljába öntjük, közepes fokozaton elkezdjük felverni a habot, és fokozatosan hozzáadagoljuk a zselatin fix-t. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a citrom levét, a narancs reszelt héját, a vaníliás cukrot és adagolva a joghurtot.
  4. Az elkészült és kihűlt piskótalapot kivesszük a formából, a karikát megtisztíjuk, és visszailletszjük a piskótát. Ízlés szerint rárakjuk a gyümölcsöket, majd az elkészült joghurtos habot is a tetejére kanalazzuk. Pár órára hűtőbe tesszük és jól behűtjük. Díszíthetjük gyümölcsökkel, tört mandulával vagy citromfűvel.

Megjegyzés

Ideális édesség lehet a meleg, nyári napokon, hiszen könnyű, hűsítő és nagyon finom. - lilalicsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss