Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sárgabarackos gombóc

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg héjában főtt krumpli
  • 30-35 dkg liszt (lehet rétesliszt is)
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál zsír
  • 1 teáskanál só
  • 15 db nem túl puha sárgabarack
  • 30 db kockacukor
  • Valamint:
  • 5 dkg zsiradék
  • 50 dkg zsemlemorzsa
  • 15 dkg cukor
  • fahéj

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplit még melegen áttörjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ekkor összegyúrjuk a liszttel, sóval, a tojással és a zsírral. Alaposan meglisztezett felületen hagyjuk állni, míg előkészítjük a barackot.

    A sárgabarackokat megmossuk, kimagozzuk és elfelezzük. A kockacukrokat meghintjük fahéjjal.

    A tésztát félbevágjuk, majd alaposan meglisztezett felületen kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk. 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk. A felezett barackok közepébe teszünk 1-1 szem kockacukrot, a tésztanégyzet közepére helyezzük, becsomagoljuk, és gombócot formálunk. A tészta másik felével ugyanígy járunk el.

    Egy serpenyőben megolvasztjuk a zsiradékot, beletesszük a morzsát és a kristálycukrot, majd aranyszínűre pirítjuk.

    Lobogó vízben addig főzzük a gombócokat, míg feljönnek a víz tetejére. Ezután leszűrjük, és forrón belehempergetjük a morzsába.

    Porcukorral megszórva tálaljuk.

    Mennyei.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

szaklara
Én évek óta sárgabarackos gombócot készitek télen is. A barackot nem kell kiolvasztani, mert akkor tényleg nem használható erre a célra, még fagyosan teszem a tésztába,ha kell, ketté is lehet vágni igy is, cukrot erre nem teszek, de fahéjat, azt igen.. Arra figyelj, hogy ha elkészitetted a gombócot, ne várj vele sokat, hogy ne olvadjon ki a barack, gyorsan ki kell főzni. Isteni finom. Természetesen szilvával is igy müködik.
maria54321
én is fagyasztottam le sárgabarackot de mikor ki olvadt pamacs lett belőle nem lehetett a tésztába tenni azt ki dobtam de a többit sajnáltam , most mikor jött a barack szezon a gombóchoz meg főztem lekvárnak és avval ettük jó zaftos lett a gombóc tőle .
szaboancsi
Én most csináltam meg, újkrumpliból, mert nem kaptam régit. Több liszt kellett hozzá, de az eredmény magáért beszél:-))))
Krisztina6705
Én is imádom, csak nehéz, hogy egyszerre tudjon az ember sárgabarackot és régi krumplit beszerezni. Azon a pár héten én is többször csinálok, de már fagyasztottam le sárgabarackot, hogy télen is tudjak csinálni. Isteni volt így is. Most azon agyalok, hogy a kész főni való gombócot fagyasztom le.
Ibolya950
A sárgabarackos gombócot már én is megcsináltam, ajánlom mindenkinek. Én a piacon nagyon apró barackot vettem, félbevágtam, bele a kockacukor és vissza a barack másik fele, ezt göngyöltem be a tésztával. Isteni finom, próbáljátok ki.
esztiklock
Persze, hogy meg lehet csinalni! Mindent ugyanugy. A felvett liszt mennyisege nem szentiras, az nagyban fugg a krumpli allagatol. Uj krumplival nem jo.
takacsvica
szia megszeretném kérdezni, hogy szilvával is meg lehet csinálni és annál is ezek az arányok vannak?

Hasonló Receptek

Magazin