Sárgabarackos gombóc

Hozzávalók

  • 24 db kisebb sárgabarack
  • 35 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dl tej
  • 4 db tojás
  • méz

Elkészítés

     

    1.

    Forraljuk fel a tejet a vajjal és egy csipet sóval. Keverjük hozzá a lisztet, és főzzük addig, amíg a massza el nem válik az edény falától. A kihűlt masszához egyesével adjuk hozzá a tojásokat, és alaposan keverjük össze.

    2.

    Vágjuk ketté és magozzunk ki a sárgabarackokat. Osszuk a tésztát 24 részre, nyújtsuk ki a darabokat, és tegyünk a közepükbe egy-egy barackdarabot, majd a sarkokat összenyomva, formázzunk a tésztából gombócot. Dobjuk forrásban lévő vízbe, és főzzük kb. 5 percig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.

    3.

    A kész gombócokra csorgassunk mézet ízlés szerint.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek