Forraljuk fel a tejet a vajjal és egy csipet sóval. Keverjük hozzá a lisztet, és főzzük addig, amíg a massza el nem válik az edény falától. A kihűlt masszához egyesével adjuk hozzá a tojásokat, és alaposan keverjük össze.
Vágjuk ketté és magozzunk ki a sárgabarackokat. Osszuk a tésztát 24 részre, nyújtsuk ki a darabokat, és tegyünk a közepükbe egy-egy barackdarabot, majd a sarkokat összenyomva, formázzunk a tésztából gombócot. Dobjuk forrásban lévő vízbe, és főzzük kb. 5 percig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.
A kész gombócokra csorgassunk mézet ízlés szerint.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre