Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgabarackos fordított sütemény

MME MME
2 3.4/5
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Először a süti tetejét készítjük el. Egy akkora serpenyőben, amiben elfér a süti, 10 dkg vajat megolvasztunk, beleszórunk 1 csésze cukrot, és szintén megolvasztjuk. Majd hozzáadjuk a fél citrom levét, ami megakadályozza, hogy a cukor és a vaj kikristályosodjon. Amíg ez egy kicsit megbarnul, összeállítjuk a tésztát.
10 dkg vajat, és 1 csésze cukrot krémesre kikeverünk, majd egyenként hozzáadunk 4 tojássárgáját, 1 teáskanál vaníliaaromát. Beleszitálunk 1 és 1/4 csésze lisztet és 2 teáskanál sütőport, összekeverjük (elég sűrű lesz). Felverjük a 4 tojásfehérjét, majd a felét erős mozdulatokkal hozzákeverjük a tésztához, fellazítjuk, majd a másik felét már óvatosan beleforgatjuk.
Ha a cukor már karamellizálódott, levesszük a tűzről, belekeverjük a reszelt citromhéjat. Félbevágott, kimagozott sárgabarackokat teszünk a serpenyőbe, a cukormázba, magházzal lefelé (lehet alma, körte, banán, málna, áfonya, vagy bármi ami van). A tetejére kanalazzuk a tésztát, és szétterítjük. 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Ha a serpenyő nyele fa, vagy műanyag, sok réteg alufóliával csomagoljuk be. Ha megsül, még melegen tálra fordítjuk, így felülre kerül a gyümölcs, és végig csorog a leve a tésztán.

Ezek is érdekelhetnek

Friss