Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgabarackos-csokis cookie

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
24 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Két tepsit kibélelünk sütőpapírral. Vízgőz felett megolvasztjuk a darabokra tördelt étcsokoládét.
  2. Robotgép habverőjével krémesre keverjük a vajat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral, valamint 1 csipet sóval. Beledolgozzuk a tojást és az olvasztott csokit, majd beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet és a felaprított aszalt sárgabarackot. 
  3. Evőkanál segítségével a masszákból kb. 12-12 kis halmot egymástól kellő távolságra rakunk az előkészített tepsikbe, és kissé lelapítjuk őket. A sütiket 175 fokra előmelegített sütő középső részébeb tepsinként kb. 10 percig sütjük, hogy a szélük kissé megbarnuljon, de a közepük puha maradjon.
  4. A sütőből kivett cookie-kat hagyjuk kissé hűlni a tepsikben. Végül a sütőpapírral együtt a sütőrácsra csúsztatjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.

AMERIKAI CSOKIS KEKSZ (COOKIE)>>> 

CSOKIS KEKSZ ASZALT CSERESZNYÉVEL>>> 

KARAMELLKRÉMMEL TÖLTÖTT CSOKIS KEKSZ>>> 

Megjegyzés

A recept a Tina Karácsony 2015/3 lapszámában szerepel. - MME

Ezek is érdekelhetnek