Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgabarackos csirkeszárny

MME MME
1 4/5

Elkészítés

Előkészítés: A csirkeszárnyakat gondosan megtisztítjuk, szárazra törölgetjük, a felső, dundibb harmadukat - ahogy a porc engedi - leválasztjuk (a maradékból kitűnő ragulevest vagy rizses húst készíthetünk). Éles késsel fellazítjuk a húst a csonton, és a szemben lévő csontvégre gombócszerűen kifordítjuk, kissé besózzuk. A salátaleveleket megmossuk, kicentrifugázzuk, vagy szárazra törölgetjük.

Elkészítés:
1. A sárgabarackot leszűrjük, levéből 1 dl-t megtartunk. A mézet aranybarnára pirítjuk, hozzáadjuk a borecetet, a szójaszószt, 1 csipet sót, a borsot, a cseresznyepaprikát, végül a sárgabarackot, és felforraljuk. A befőttlében elkeverjük az étkezési keményítőt, a mártáshoz adjuk, és éppen csak összeforraljuk. Fedő alatt melegen tartjuk.
2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük. A liszthez adjuk a tojássárgákat, apránként a sört, simára keverjük, végül kíméletesen beledolgozzuk a tojáshabot.
3. Egy jókora edényben (lehet fritőzben is) felhevítünk 3-4 ujjnyi olajat. A sörtésztába mártjuk a csirkeszárnyakat, kissé lecsepegtetjük, és az olajban mindkét oldalukon aranysárgára sütjük. Papírkendőre szedjük őket, lecsepegtetjük.
4. A salátalevelekkel kibélelünk egy lapos tálat „markolatukkal” fölfelé ráültetjük a csirkeszárny buzogányokat. A forró barackot tálkákba szedjük, és a snidlingszálakkal díszítjük. Sós vízben főtt rizst adunk hozzá, amellyel ki-ki megágyaz a tányérján. A csirkeszárnyakat kézbe fogjuk, a barackos szószba mártogatva fogyasztjuk.

Tojásos sült rizzsel, és csírasalátával is tálalhatjuk.

Megjegyzés

Elkészíthető akár kicsontozott, falatnyi darabokra vágott combból, mellből. Akár egy egész csirkéről is lefejthetjük a húst, és szintén falatnyi darabokat panírozva kisütjük. A sörtésztába ízlés szerint zúzott fokhagymát is tehetünk. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss