Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgabarackos bárány bulgursalátával

MME MME
1 5/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kg báránycomb (vagy lapocka)
  • 2 teáskanál só
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 dl mogyoróolaj
  • 5 dkg vaj
  • 16 dkg vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál paradicsom püré
  • 1 mokkáskanál bors
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 ág rozmaring
  • 2 dl fehérbor (ha van, tokaji)
  • 2 dl zöldség leves
  • 50 dkg sárgabarack
  • A bulgursalátához:
  • 25 dkg bulgur
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 szem paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • ½ citrom leve

Elkészítés

Elkészítés: 1. A bulgurt átmossuk, fél liter forrásban lévő vízzel leöntjük, és lefedve várjuk, hogy magába szívja a nedvességet.

2. A báránycombot kicsontozzuk. Kockára vágjuk, sózzuk, lisztben megforgatjuk, mogyoróolajon megpirítjuk.

3. A megsült húsokat egy hőálló tálba szedjük.

4. A visszamaradt olajat kiegészítjük a vajjal, megpirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a paradicsompürét, fűszerezzük, felengedjük a borral és a zöldséglevessel, hozzáöntjük a húshoz, és összekeverjük.

5. A sárgabarackokat megmossuk, kimagozzuk, a ragu tetejére tesszük, és 40 perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

6. A zöldségeket (hagyma, paradicsom) kiskockákra, a petrezselymet apróra vágjuk, és összekeverjük a kihűlt és lecsöpögtetett bulgurral, sózzuk, borsozzuk, citromlével és olívaolajjal meglocsoljuk, majd jól összeforgatjuk.

7. A bárányragut a bulgursalátával kínáljuk.

Elkészítés: 1 óra
Fogyasztható: azonnal

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, további fotókat, elkészítési útmutatót és érdekességeket a recepttel kapcsolatban itt találsz! >>>

Fotó: Győrfi Viki - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss