Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sárgabaracklekvár fahéjjal és gyömbérrel

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg barack
  • maximum 0,5 kg cukor
  • citromlé
  • fahéj
  • vaníliás cukor
  • gyömbér ízlés szerint

Elkészítés

    Elkészítés: Néhány keményebb barackot félreteszek, a többit négybe vágom, kézi botmixerrel kicsit megtöröm. Felteszem főni, teszek bele citromlevet, hogy ne barnuljon meg, cukrot - attól függően, hogy mennyire édes a barack. 1 csomag vaníliás cukrot, fahéjat és gyömbért is teszekbele ízlés szerint. A tartósítószert nem szeretem, a magas cukortartalom önmagában tartósít, inkább több cukrot használok.
    Folyamatosan leszedem a tetejéről a habot.

    Mielőtt késznek ítélném, a félretett barackot apró kockákra vágva beleteszem, és még egyszer felforralom... utána jöhetnek az üvegek és a jó meleg takaró dunsztoláshoz. :)

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin