Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sárgabarackkal töltött gombóc

Sárgabarackkal töltött gombóc

Hozzávalók

  • 1 kg főtt burgonya
  • 30 dkg liszt
  • 1 tk sertészsír
  • 1 kg sárgabarack
  • 1 ek cukor
  • 1 kk fahéj
  • 25 dkg zsemlemorzsa
  • 3 ek porcukor

Elkészítés

    A krumplit sós vízben megfőzzük, melegen összetörjük, hozzátesszük a zsírt, majd a lisztet.(A lisztet fokozatosan adagoljuk hozzá,mert függ a krumpli "milyenségétől"!)

    Rugalmas tésztát gyúrunk,hogy könnyedén kisodorjuk. Vigyázzunk, ne legyen túl kemény, mert élvezhetetlenné válik a gombócunk!

    Lisztezett munkalapon 1/2 cm vastagra nyújtjuk, egyenlő méretű négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepébe 1 db magjától eltávolított barackot, közepébe fahéjas kristálycukrot teszünk,

    A tészta 4 sarkát összefogjuk,majd gombóc alakra gömbölyítjük. Több adagban lobogó forró vízben kifőzzük a gombócokat.

    Ha feljönnek a víz tetejére, rászámolunk még 1-2 percet, s már kész is!

    Hideg vízzel leöblítjük, majd zsemlemorzsában meghempergetjük. A zsemlemorzsát aranysárgára pirítom a porcukorral. Jó, karamelles íze lesz.

Megjegyzés

A gombóc tésztája régi krumpliból a legjobb. Az újburgonya vizesebb, így egy kicsit több liszt kellett hozzá.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

ditti56
Tisztelt Szerkesztőség! A recept elkészítését szíveskedjen pótolni! Hiányos a leírás. Kész receptet küldtem be. Köszönöm szépen. A krumplit sós vízben megfőzzük, melegen összetörjük, hozzáadjuk a zsírt és, majd a lisztet. (A lisztet fokozatosan adagoljuk hozzá, mert a mennyisége függ a krumpli fajtájától.) A kész masszából rugalmas tésztát gyúrunk és könnyedén kisodorjuk.(Vigyázzunk, ne legyen túl kemény, mert akkor élvezhetetlenné válik a gombócunk.) Lisztezett munkalapon 1/2 cm vastagra kinyújtjuk és egyenlő méretű négyzetekre vágjuk.Mindegyik közepébe 1 db magjától eltávolított barackot, és annak közepébe fahéjas kristálycukrot teszünk. A tészta 4 sarkát összefogjuk, majd gombóc alakra gömbölyítjük. Több adagban, lobogó forró vízben kifőzzük a gombócokat. Ha feljönnek a víz tetejére, akkor még rászámolunk 1-2 percet, s már kész is. A zsemlemorzsát aranysárgára pirítjuk a porcukorral, így kellemes karamelles íze lesz.A kifőtt gombócokat hideg vízzel leöblítjük, majd zsemlemorzsában meghempergetjük.
micimacok
Kedves MMM! Lemaradt a recept!

Hasonló Receptek

Magazin