Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sárgabarackfelfújt

default user icon

Hozzávalók

  • vaj (a formák kikenéséhez)
  • 75 dkg sárgabarack
  • 2-3 ek cukor
  • A szószhoz:
  • 3 db tojás
  • 3 dl félzsíros tejföl
  • 1 csipet só
  • 6 dkg cukor
  • 1/2 tasak vaníliás cukor

Elkészítés

    1. Vajjal kikenünk 4 db kis vagy egy kb. 24 cm hosszú ovális felfújtformát. A barackokat kettévágjuk, kimagozzuk, és rétegesen a formákba rakjuk, és közben minden réteget megszórunk némi cukorral.
    2. A sütőt alsó-felső sütéssel előmelegítjük 180 fokra. Közben a tálba ütött tojásokat habverővel összekeverjük a tejföllel, a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a szószt a lerakott gyümölcsre locsoljuk.
    3. Keresünk egy akkora tepsit, amelyikbe kényelmesen belefér a négy kis vagy az egy nagy felfújtforma. Beleállítjuk a formákat, és a fele magasságukig forrásban levő vizet öntünk alájuk. Végül a felfújtat a sütő alsó részében 25-35 percig sütjük. Akkor jó, amikor a szósz még krémes állagúra szilárdul.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin