Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgabarackfelfújt

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vajjal kikenünk 4 db kis vagy egy kb. 24 cm hosszú ovális felfújtformát. A barackokat kettévágjuk, kimagozzuk, és rétegesen a formákba rakjuk, és közben minden réteget megszórunk némi cukorral.
  2. A sütőt alsó-felső sütéssel előmelegítjük 180 fokra. Közben a tálba ütött tojásokat habverővel összekeverjük a tejföllel, a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a szószt a lerakott gyümölcsre locsoljuk.
  3. Keresünk egy akkora tepsit, amelyikbe kényelmesen belefér a négy kis vagy az egy nagy felfújtforma. Beleállítjuk a formákat, és a fele magasságukig forrásban levő vizet öntünk alájuk. Végül a felfújtat a sütő alsó részében 25-35 percig sütjük. Akkor jó, amikor a szósz még krémes állagúra szilárdul.

Ezek is érdekelhetnek

Friss