Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Sárgabarackdzsem

Hozzávalók

  • 2 kg sárgabarack
  • 20 dkg cukor
  • 2-3 tk barackpálinka

Elkészítés

    1. A barackot váltott vízben többször megmossuk, lecsepegtetjük, kimagozzuk, és elfelezzük vagy negyedeljük. Rászórjuk a cukrot, és a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
    2. Másnap még a főzés előtt sterilizáljuk az üvegeket. Az előkészített barackot tiszta kézzel összenyomkodjuk, és közepes fokozaton főzni kezdjük. Felforraljuk, majd kisebb fokozaton néha megkeverve kb. 2 órát főzzük, amíg a hab és a leve elpárolog.
    3. A forró dzsemet azonnal üvegekbe töltjük, a tetejére 1 tk pálinkát öntünk, rásimítjuk a befőzőfóliát, és szorosan rátekerjük a kupakot. 5 percre fejtetőre állítjuk, majd az üvegeket takarók közé, szárazdunsztba tesszük, és hagyjuk kihűlni. Másnap felcímkézzük, és a kamrapolcra tesszük.
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes