Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

12 sárgabarackos desszert, amit imádunk!

A leggyakoribb elnevezése a kajszibarack, de hívják sárgabaracknak, tengeribaracknak és majombaracknak is. Ez a sokoldalúan felhasználható gyümölcs amellett, hogy finom, nagyon egészséges is. Gazdag kalciumban, káliumban, ez utóbbi miatt vízhajtó hatású, így méregtelenítésre is használhatjuk. Sok benne a foszfor és a nátrium. Hajunk és bőrünk is megszépül, ha sok kajszit eszünk, hiszen sok benne a kén is. Facsarhatunk belőle gyümölcslevet, lekvár, dzsem, befőtt is kiváló sárgabarackból. Készülhet belőle leves, de húsos ételeket is jól kiegészít. Báránysülthöz vagy libamájhoz adjunk egy finom sárgabarackmártást, de a legjobb helye mégis a desszertekben van. Tehetjük pohárkrémbe, cobblerbe, piskótába, pitébe, gombócba, tortába, szinte bármilyen finomságba. Íme 12 szuper sárgabarackos süti.
1. SÁRGABARACKOS COBBLER >>> 
2. SÁRGABARACKOS TALLÉROK >>> 
3. SÁRGABARACKKRÉM DIÓVAL ÉS BARACKPÁLINKÁVAL >>> 
4. SÁRGABARACKOS GOMBÓC >>> 
5. SÁRGABARACKOS POHÁRKRÉM >>> 
6. SÁRGABARACKOS-CITROMOS PITE >>> 
7. SÁRGABARACKOS SAJTTORTA >>> 
8. MÉZES SÁRGABARACKTORTA >>> 
9. SÁRGABARACKOS-MEGGYES SÜTI >>> 
10. SÁRGABARACKOS-MÁKOS LINZER-PISKÓTA >>> 
11. HÁZI SÁRGABARACK LEKVÁROS PISKÓTATEKERCS >>> 
12. A KLASSZIKUS RÁKÓCZI TÚRÓS >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss