Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sárgabarack ivólé házilag

Hozzávalók

  • 1 l víz
  • 20 dkg cukor
  • 1 kg sárgabarack

Elkészítés

    1. A gyümölcsöket beáztatjuk, majd váltott vízben alaposan megmossuk őket. A magokat kiszedjük, a gyümölcs héját nem húzzuk le, a de a sérült részeket eltávolítjuk. 
    2. A vizet felforraljuk a cukorral. Közben a gyümölcsöt botmixer vagy turmix segítségével pépesítjük. A gyümölcspépet gyöngyöző vízbe öntjük és ismét felforraljuk.
    3. Öt perc forralás után a forró, rostos gyümölcslét üvegekbe töltjük, lezárjuk és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés

Ivólé formájában is üvegekbe tölthetjük a barackot, hiszen nem csak lekvár vagy dzsem készülhet a sárgabarackból.

lilalicsi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin