Keress receptre vagy hozzávalóra

Citrusos sárgabarack-saláta virágokkal

Hozzávalók

  • A salátához:
  • 4 db érett sárgabarack
  • 4 marék kövér porcsin
  • 1 marék körömvirág
  • 1 marék bazsalikom
  • 4 ek mandulaforgács
  • Az öntethez
  • 4 ek. bodzaszörp
  • 2 ek frissen facsart citromlé
  • 2 ek zöldcitrom lé
  • 2 ek olívaolaj
  • csipet só

Elkészítés

    1. Az öntet hozzávalóit kikeverjük. Folyóvíz alatt gondosan átöblítjük a hozzávalókat.
    2. A porcsin vastagabb szárait eltávolítjuk, a barackot kimagozzuk és hosszában cikkekre vágjuk.
    3. Elrendezzük a tányéron és leöntjük a a citrusos öntettel, majd megszórjuk a száraz serpenyőben illatosra pirított mandulaforgáccsal.

     

Megjegyzés

A virágokat lehetőleg a saját kertünkből szedjük, és csak kis mennyiségben fogyasszuk. Csak hibátlan szirmúakat és kártevő menteset használjunk. A virágot ne mossuk le, mert a szirmok összetapadnak.

Bodnár Éva
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin