Keress receptre vagy hozzávalóra
Hírdetés
Recept feltöltés

Sárgabackzselé gyümölcsdarabokkal (reszter)

Hozzávalók

  • 25 dkg sárgabarack
  • 50 dkg cukor
  • 1 ek aszkorbinsav (por; patikából)

Elkészítés

    1. A sárgabarackot hideg vízzel leöblítjük, majd kimagozzuk és cikkekre daraboljuk. A gyümölcsöt nagy edénybe tesszük, összeforgatjuk a cukorral és az aszkorbinsavval, majd kevergetve felforraljuk, és közepes tűzön főzzük kb. 10 percig.
    2. A resztert még forrón az előkészített sterilizált csavaros vagy csatos üvegekbe töltjük, azonnal lezárjuk, és fejre állítjuk kb. 5 percre. Végül visszafordítva hagyjuk teljesen kihűlni.
A reszter vagy röszter megroppantott gyümölcsből és cukorból főzött, darabos mártásszerűség. A német konyha különösen kedveli. Nálunk főleg szilvából készítik. Palacsintához, túrógombóchoz, tejberizshez, sőt akár vaníliafagyihoz is kínálhatod.
Hírdetés
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hírdetés

Hozzászólások

Hírdetés

Hasonló Receptek

Magazin

Hírdetés
Hírdetés