Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárga túró III.

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1 liter friss tejet felforralok és félreteszem hűlni. A 10 tojást felütöm, szétverem (nem kell felverni), belekeverem a kristálycukrot, a vaníliás cukrot. A felforralt tejet visszateszem a tűzre, és beleöntöm a tojást. Folyamatos kevergetés közben addig főzöm, amíg a túró kicsapódik. Aki mazsolával szereti, az akkor kerüljön csak bele, amikor a massza elkezd csomósodni (ekkor válik el a túró a savótól).

Addig keverem, amíg össze nem áll a massza. Ekkor egy mély fazékba, tálba beleteszem a gézdarabot vagy konyharuhát, beleöntöm a túrót. Majd összekötöm és felakasztom, hogy a leve kicsöpöghessen.

Amikor már csak kicsit csepeg, szorítok rajta még, és kb. 6 órára vagy 1 éjszakára otthagyom. A ruhát levéve lehet darabolni, fogyasztani.

Megjegyzés

Én nem szeretem nagyon édesen, de van, aki 10 kanállal is tesz bele a kristálycukorból.

Első évben még szorgalmasan egyfolytában kevergettem, de az évek múlásával a kevergetés ideje arányosan lecsökkent, de azért elég gyakran megkeverem még így is. :)

Mazsolát nem szoktam beletenni. De, aki így szereti: előző este kell megmosni, beáztatni a mazsolát annyi rumba, hogy pont ellepje, majd a rum nélkül kell beleönteni.

A kicsepegő savónak is nagyon finom íze van, érdemes valamivel felfogni. - Nessieee

Ezek is érdekelhetnek

Friss