Elkészítés: 1 liter friss tejet felforralok és félreteszem hűlni. A 10 tojást felütöm, szétverem (nem kell felverni), belekeverem a kristálycukrot, a vaníliás cukrot. A felforralt tejet visszateszem a tűzre, és beleöntöm a tojást. Folyamatos kevergetés közben addig főzöm, amíg a túró kicsapódik. Aki mazsolával szereti, az akkor kerüljön csak bele, amikor a massza elkezd csomósodni (ekkor válik el a túró a savótól).
Addig keverem, amíg össze nem áll a massza. Ekkor egy mély fazékba, tálba beleteszem a gézdarabot vagy konyharuhát, beleöntöm a túrót. Majd összekötöm és felakasztom, hogy a leve kicsöpöghessen.
Amikor már csak kicsit csepeg, szorítok rajta még, és kb. 6 órára vagy 1 éjszakára otthagyom. A ruhát levéve lehet darabolni, fogyasztani.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre