Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sárga túró (eredeti recept)

default user icon

Hozzávalók

  • 6 db tojás (L-es méretű)
  • 1 ek kristálycukor
  • 6 dl tej
  • 1/2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

    1. A tojásokat habosra keverjük a kristálycukor ral, majd hideg tejhez öntjük. Nagyon lassú tűzön, folyamatos keverés mellett (fakanalat használjunk!) sűrűre főzzük kb. 50 perc alatt. A massza kb. félidőben sűrűsödni kezd, ekkor hozzáadjuk a vaníliás cukrot is, és 10 perc múlva az egész darabossá válik. Akkor jó, amikor a tejsavó teljesen elválik a masszától, és az állaga túróra hasonlít.
    2. Egy tálba szűrőt állítunk, kibéleljük egy gézdarabbal, és ebbe átkanalazzuk a sárga túrót. Összefogjuk a gézdarab tetejét, és jó erősen kicsavarjuk belőle a nedvességet. Egy madzaggal szorosan kösszekötjük a gézt a túró fölött, ez biztosítja, hogy a sárga túró elég tömör állagú legyen.
    3. Hűvös helyen hagyjuk, hogy a maradék tejsavó is kicsepegjen belőle pár óra vagy akár egy éjszaka alatt. Tálaljuk szeletekre vágva, főtt sonka, kolbász és kalács mellé.

      NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Sárga túró (eredeti recept) recept?


Magazin