Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárga mázas kókuszos sütemény

60 perc
egyszerű
költséges
16 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg margarin (hideg)
  • 20 dkg porcukor
  • 3 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 ek tejföl
  • 1 db tojás
  • A töltelékhez:
  • 6 db tojásfehérje
  • csipet só
  • 20 dkg porcukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 25 dkg kókuszreszelék
  • A sárga mázhoz:
  • 6 db tojássárgája
  • 20 dkg porcukor
  • rumaroma (ízlés szerint)

Elkészítés

  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport, az őrölt fahéjat, a sütőport, a tejfölt és a tojást. Jól összedolgozzuk, gyúrjuk. A tészta cipót folpackba csomagoljuk és betesszük a hűtőbe pihenni, amíg a tölteléket elkészítjük.
  2. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá felverjük, közben apránként hozzáadjuk a porcukrot. Utána pedig a sütőporral elkevert kókuszreszeléket óvatosan belekeverjük.
  3. A tészta cipót két egyforma részre osztjuk. Lisztezett, sík felületen mindegyiket külön-külön tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük az egyik kinyújtott tészta lapot, majd egyenletesen rákenjük a kókuszos tölteléket. Erre pedig ráhelyezzük a másik kinyújtott tészta lapot, amit villával egy kicsit megszurkálunk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük.
  4. Közben elkészítjük a mázat: a tojássárgákat a porcukorral fehéredésig kikeverjük, majd hozzáadjuk a rumaromát. A megsült, de még forró sütemény tetejére egyenletesen rákenjük a mázt. (Mire a tészta kihűl, addigra a máz is rászárad).
  5. Hűtőbe tároljuk. Tálalás előtt tetszés szerinti kockákra felvágjuk.

13 KÓKUSZOS DESSZERT A POFONEGYSZERŰTŐL A KLASSZIKUSIG >>>

AZ 5 LEGFINOMABB ÉS LEGEGYSZERŰBB KÓKUSZOS SÜTI >>>

11 BOMBAJÓ KÓKUSZOS SÜTEMÉNY 30 PERC ALATT! >>> 

Megjegyzés

A tepsi mérete: 20 cm x 36 cm. - Tündi konyha

Ezek is érdekelhetnek