Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Velővel töltött tésztatáskák (Cjarsons di San Vito)

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 1 kg búzaliszt
  • 5 dkg vaj + a tésztatáskákhoz
  • 3 db tojás
  • 1 csipet só
  • 5 dkg reszelt sajt
  • zsálya (aprítva)
  • A töltelékhez:
  • 1/2 db borjúvelő
  • 1/2 db sült csirke kicsontozott húsa
  • bors
  • reszelt szerecsendió

Elkészítés

  1. A lisztet simára gyúrjuk a vajjal, 2 db egész tojással és a sóval. Közben 1 pohár vízzel lazítjuk, majd vékonyra nyújtjuk.
  2. A borjúvelőt forró vízben fehérre főzzük és apróra vagdaljuk, majd összekeverjük a finomra vágott csirkehússal. Megsózzuk, megborsozzuk, és szerecsendióval ízesítjük.
  3. A tésztát vékonyan megkenjük a felvert maradék tojással. A felén kisebb gombócokban elosztjuk a tölteléket, majd ráhajtjuk a tészta másik felét, és egy pohárral korongokat vágunk belőle. Mindet félbehajtjuk, és a széleket összenyomjuk. Az így kapott töltött táskákat forró sós vízben kifőzzük, majd lecsepegtetjük és felhevített vajon megfuttatjuk. A reszelt sajttal és tetszés szerint aprított zsályával és megszórva kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss