Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Samosa

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 bögre teljes kiőrlésű liszt
  • 1/4 bögre fehér liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • 1/4 kávéskanál só
  • 1/2 bögre víz
  • A töltelékhez:
  • 3 bögre krumpli megfőzve és apróra kockázva
  • 1/2 bögre zöldborsó
  • 2 kávéskanál olaj
  • 1 kávéskanál mustármag
  • 1/4 kávéskanál köménymag
  • 1/3 bögre hagyma felkockázva
  • 1 evőkanál reszelt friss gyömbér
  • 2 kávéskanál currypor
  • 1/2 kávéskanál őrölt római kömény
  • 1/4 kávéskanál kurkuma
  • 1/2 kávéskanál őrölt koriander
  • 1/2 bögre felaprított petrezselyem
  • 1 evőkanál citromlé
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A tésztához összekeverjük a teljes kiőrlésű lisztet, az olajat és a sót. Hozzáadjuk a vizet, majdapránként a fehér lisztet, és összegyúrjuk.

    2. Megfőzzük a krumplit, a zöldborsót 1 percre forró vízbe tesszük, majd mindkettőt leszűrjük.

    3. Kevés olajon megpirítjuk a köménymagot és a mustármagot. Amikor már pattog, hozzáadjuk a hagymát és a gyömbért, megdinszteljuk. Hozzáadjuk a curryz, a kurkumát, a koriandert, sózzuk, majd mehet bele a krumpli és a borsó. Alaposan összeforgatjuk-pirítjuk, végül hozzáadjuk a petrezselymet és a citromlét.

    4. A tésztát 12 részre osztjuk, gombóccá formáljuk, egyenként vékonyra nyújtjuk, és megkenjük olajjal. Az egyik felére tölteléket teszünk, a másik felét ráhajtjuk, széleit jól összenyomkodjuk.

    6. Olajban megsütjük szép pirosra, majd hagyjuk lecsepegni konyhai papírtörlőn. Fűszeres joghurttal kínáljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin