Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Salzburgi galuska, a villámgyors hétvégi desszert

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, miközben fokozatosan adagoljuk hozzá a kristálycukort.
  2. A tojássárgáját egy tálban elkeverjük a vaníliás cukorral, és ezt is a már elkészült tojáshabhoz adjuk. Óvatosan, hogy ne terjük.
  3. Végül a kevés lisztet rászitáljuk a masszá tetejére, és belekeverjük.
  4. Egy maximum 5 cm magas hőálló tálat kivajazunk, és a galuska tésztájából három tornyot formázunk.
  5. 220 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
  6. Lekvárral és porcukorral tálaljuk.

Máglyarakás klasszik

Palacsintatorta gumicukorral

Ezek is érdekelhetnek

Friss