Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Saltimbocca sertésszűzből, oregánós tésztával

default user icon

Hozzávalók

  • 60 dkg sertésszűz
  • 16 szelet sonka
  • 8 db zsályalevél
  • 15 dkg vaj
  • 100 ml száraz fehérbor
  • A körethez: 25 dkg tészta (rövid)
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fok hagyma
  • 20 dkg paradicsomszósz
  • 4 ág oregánó

Elkészítés

    1. A megtisztított húst 8 szeletre vágjuk. Kiklopfoljuk, megsózzuk, majd betekerjük őket 2-2 szelet sonkába. Fogvájóval mindbe 1-1 zsályalevelet tűzünk. Ezután megolvasztjuk a vaj felét, majd rátesszük a hússzeleteket, és mindkét oldalukon nagy lángon 1-1 percig pirítjuk. Ha ezzel elkészültünk, felöntjük a borral, mérsékeljük a hőt, és 6-8 perc alatt készre pároljuk a húst. Mindezek után kivesszük a húsokat a serpenyőből. A vajas alaphoz hozzáadjuk a maradék vajat, simára keverjük, majd nagy lángon beforraljuk a felére. Végül átszürjük a mártást.
    2. A tésztát forró, sós vízben kifőzzük. Felhevítjük az olajat, és megdinszteljük rajta a lereszelt fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomszószt és az oregánó lecsipkedett leveleit. A tésztát leszürjük, majd a forró vízből félre teszünk egy keveset. Ezzel higítjuk fel kissé a mártást, amibe ezután beleforgatjuk a tésztát, majd 1 percig fozzük. Végül a vajas mártással meglocsolt hússzeletekkel tálaljuk.

    SERTÉSSZŰZ GRILLEZETT ZÖLDSÉGEKKEL >>> 

    WELLINGTON SERTÉSSZŰZ >>> 

    BACONBE GÖNGYÖLT SERTÉSSZŰZ RAKOTT BURGONYÁVAL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin