Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Saltimbocca Marsala szósszal

default user icon

Hozzávalók

  • 4 szelet borjúcomb (vagy sertéskaraj)
  • bors
  • 4 szelet pármai sonka (vagy más vékonyra szelt nyers füstölt sonka)
  • zsálya (lehetőleg friss)
  • 2 ek liszt
  • 3 dkg vaj
  • 2 ek olívaolaj
  • 1/2 l marhahúsleves alap (kocsonya)
  • 1 dl Marsala (vagy fehérbor)
  • 1 ek citromlé
  • 1 tk étkezési keményítő

Elkészítés

    1. A borjúszeleteket sózzuk, borsozzuk, rájuk helyezzük a sonkát és a zsályát. A húsokat felgöngyöljük, megtűzzük (vagy cérnával kötözzük), és megforgatjuk a lisztben.
    2. Egy közepes méretű serpenyőben megolvasztjuk a vajat az olívaolaj jal, és 5-6 perc alatt átsütjük benne a göngyölt húsokat minden oldalról. Kivesszük a húsokat a serpenyőből.
    3. Az serpenyőben maradt lébe beletesszük a kocsonyát, a Marsalát, a citromlevet, a maradék zsályát, valamint a keményítőt, és összeforraljuk a szószt.
    4. Visszahelyezzük a húsokat, és addig pároljuk, amíg puha és szép aranybarna színű nem lesz.

    ZSÁLYÁS BORJÚBORDA POLENTALEPÉNNYEL>>> 

    SAJTOS BORJÚSZELET SÜLT BURGONYÁVAL>>> 

    BORJÚCOMB TONHALMÁRTÁSSAL (VITELLO TONNATO)>>> 

     

Megjegyzés

Borjúhúsból az igazi. Fontos elem a pármai sonka és a Marsala is, de az olcsóbb alapanyagokból is nagyon finom lesz. Friss zöldsalátával és fehérborral tálaljuk.

Körmy
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin