Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Saltimbocca Marsala szósszal

30 perc
bonyolult
költséges
4 adag

Elkészítés

  1. A borjúszeleteket sózzuk, borsozzuk, rájuk helyezzük a sonkát és a zsályát. A húsokat felgöngyöljük, megtűzzük (vagy cérnával kötözzük), és megforgatjuk a lisztben.
  2. Egy közepes méretű serpenyőben megolvasztjuk a vajat az olívaolajjal, és 5-6 perc alatt átsütjük benne a göngyölt húsokat minden oldalról. Kivesszük a húsokat a serpenyőből.
  3. Az serpenyőben maradt lébe beletesszük a kocsonyát, a Marsalát, a citromlevet, a maradék zsályát, valamint a keményítőt, és összeforraljuk a szószt.
  4. Visszahelyezzük a húsokat, és addig pároljuk, amíg puha és szép aranybarna színű nem lesz.

ZSÁLYÁS BORJÚBORDA POLENTALEPÉNNYEL>>> 

SAJTOS BORJÚSZELET SÜLT BURGONYÁVAL>>> 

BORJÚCOMB TONHALMÁRTÁSSAL (VITELLO TONNATO)>>> 

 

Megjegyzés

Borjúhúsból az igazi. Fontos elem a pármai sonka és a Marsala is, de az olcsóbb alapanyagokból is nagyon finom lesz. Friss zöldsalátával és fehérborral tálaljuk. - Körmy

Ezek is érdekelhetnek

Friss