Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Salsa di pomodoro (olasz paradicsomszósz)

MME MME
75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az apróra vágott hagymát és fokhagymát megpirítunk az olívaolajon. Hozzáadjuk az apróra vágott zellert és sárgarépát, tovább pirítjuk. Meglocsoljuk fehérborral, beleöntjük a hámozott paradicsomot. Darabolt friss paradicsomot helyezünk bele, és felöntjük vízzel. Oregánóval, sóval, borssal, pici cukorral ízesítjük.

Félig lefedve kb. 1 órán keresztül főzzük. 15 percenként belekevergetünk, vigyázunk, le ne égjen, hisz folyamatosan párolog. Amikor elkészült a paradicsomunk, friss bazsalikomleveleket dobunk bele.

Tésztára, pizzára tehetjük, más olasz paradicsomos ragukhoz is használhatjuk.

Megjegyzés

Péter András receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss