Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Salsa di pomodoro (olasz paradicsomszósz)

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 15 dkg hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg sárgarépa
  • 5 dkg zellerszár
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 60 dkg hámozott paradicsom (konzerv)
  • 3 db friss paradicsom
  • 0,8 dl fehérbor
  • kevés oregánó
  • bors
  • minimális cukor
  • friss bazsalikom
  • 1 dl víz

Elkészítés

    Elkészítés: Az apróra vágott hagymát és fokhagymát megpirítunk az olívaolajon. Hozzáadjuk az apróra vágott zellert és sárgarépát, tovább pirítjuk. Meglocsoljuk fehérborral, beleöntjük a hámozott paradicsomot. Darabolt friss paradicsomot helyezünk bele, és felöntjük vízzel. Oregánóval, sóval, borssal, pici cukorral ízesítjük.

    Félig lefedve kb. 1 órán keresztül főzzük. 15 percenként belekevergetünk, vigyázunk, le ne égjen, hisz folyamatosan párolog. Amikor elkészült a paradicsomunk, friss bazsalikomleveleket dobunk bele.

    Tésztára, pizzára tehetjük, más olasz paradicsomos ragukhoz is használhatjuk.

Megjegyzés

Péter András receptje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin