Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Salátafőzelék buggyantott tojással

30 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

A salátát alaposan megmosom, leveleire szedem, sós vízben felteszem főni a fokhagymagerezdekkel. Csak kevés víz kell rá, mert a saláta enged. Amikor megfőtt (nem kell nagyon szétfőzni, a csumája még maradjon roppanós), elkészítem a rántást.

A forró zsírra szórom a lisztet, világosra pirítom, majd ráöntöm a salátát a levével együtt. Amikor kezd sűrűsödni, hozzáöntöm a tejet, annyit, hogy főzelék sűrűségű legyen, teszek bele kevés cukrot és még sót is, ha kell. A tűzről levéve ízesítem ecettel.

A buggyantott tojáshoz felforralom a vizet, sózom és kevés ecetet teszek bele, amikor forr óvatosan beleengedem a tojást és figyelem, hogy még akkor vegyem ki amikor folyós a közepe. A salátafőzelékre teszem, megvágom, hogy kifolyjon a sárgája.

Megjegyzés

Sokan nem tudják, hogy a fejes salátából lehet levest és főzeléket is készíteni. Érdemes kipróbálni, nagyon finom. - kovacsagi58

Ezek is érdekelhetnek

Friss