Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Salátában, tésztán, grillezve vagy csak magában...mi az? Kecskesajt!

Több szempontból is jól teszed, ha rendszeresen fogyasztod. Hogy miért? Összeállításunkból kiderül!

Mert finom…


Karakteres íze ellenére – vagy talán épp azért – változatosan felhasználható, tehát önmagában és szendvicsekhez éppúgy fogyasztható, mint grillezve, a főtt vagy csőben sült tésztákra, lepényre szórva, illetve baconbe tekerve, majd megsütve, no meg, persze, friss salátaágyon tálalva!

Mert egészséges…

Egy időben, jóval az antibiotikumok felfedezése előtt, valódi csodaszerként artották számon, például a tébécés betegek gyógyítása során is alkalmazták. Bár drágább, mint a magyarok által kedvelt, néha silány minőségű sajtok, érdemes picit többet kiadni rá, a kevesebb több elve alapján! Vagyis inkább egyen picivel kevesebb sajtot, de az, amit elfogyaszt, minőségi termék legyen... A kecskesajtok bizonyítottan kedvező hatást gyakorolnak az egészségre: magas a kalcium-, foszfor- és magnéziumtartalmuk, és háromszor annyi vas van bennük, mint a tehéntejben. A lúgosító étrend követői is bátran ehetik, mivel nem savasítja a szervezetet.

Kecskesajtos gombás frittata >>>

Milyen formában?

Évszázadok óta ez az egyik legkedveltebb tejtermék, és sok helyen még ma is hagyományos formában, azaz kézzel készítik. Lágy és kemény változata egyaránt létezik, de a sajtok mellett számos más terméket, például túrót és joghurtot is gyártanak kecsketejből. Az olajban eltett kecskesajtok több hónapon át is fogyaszthatók maradnak.

Ezek is érdekelhetnek