Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Saláta sonkával és pirított magvakkal

default user icon
2.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 40 dkg vegyes saláta (fejes, madár, fodros, rucola)
  • 10 dkg színes húsú paprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 5 dkg tökmag
  • 5 dkg napraforgómag
  • 1 dl tökmagolaj
  • 2 citrom leve
  • 20 szem olajbogyó
  • 25 dkg füstölt sonka vékony szeletben

Elkészítés

    Előkészítés: A salátákat megtisztítjuk, leveleire szedjük, megmossuk, leszárítjuk és összetépkedjük. Megmossuk, összedaraboljuk a paprikát, a paradicsomot is.

    Elkészítés: A magokat szárazon megpirítjuk egy serpenyőben. Óvatosan összeforgatjuk a salátákkal, zöldségekkel, és tányérra tesszük. Meglocsoljuk a tökmagolajjal és citromlével, majd rátesszük az olívabogyókat. A sonkaszeleteket vékony darabokra vágjuk, rátesszük a salátára, de fel is csavarhatjuk grissinire is (sós tésztarúdra).

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
    1 adag: 422 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin