Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Saláta sajttal és fürjtojással

MME MME
2 5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 40 dkg vegyes saláta (fejes, fodros, madár, endívia)
  • 10 dkg retek
  • 10 dkg színes húsú paprika
  • 20 dkg feta (vagy más sajt)
  • 16 fürjtojás
  • A mustáros öntethez:
  • 4 evőkanál magos mustár
  • 1 evőkanál méz
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 evőkanál finomra vágott snidling
  • 1 mokkáskanál reszelt gyömbér
  • 1 evőkanál almaecet
  • A joghurtos öntethez:
  • 1 dl joghurt
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg lágy krémsajt
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 citrom leve
  • 1 evőkanál finomra vágott snidling
  • Az olajos öntethez:
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál szardella paszta
  • 1 dl uborkalé
  • 1 evőkanál finomra vágott lilahagyma
  • 2 db reszelt csemege uborka
  • 1 evőkanál gorombára vágott petrezselyem

Elkészítés

Előkészítés: A salátákat megtisztítjuk, leveleire szedjük, megmossuk, leszárítjuk és összetépkedjük. Megmossuk, megtisztítjuk a retket, a paprikák, és kisebb darabokra vágjuk. A sajtot felkockázzuk. A fürjtojásokat keményre főzzük (kb. 8 perc), meghámozzuk, és kettévágjuk.

Elkészítés: A sajtot, a salátákat, a retket és a paprikát lazán összekeverjük. Négy tányérra szedjük, és a tetejére tesszük a fürjtojást. Elkészítjük a salátaönteteket:
Mustáros: a mustárt kikeverjük a mézzel, olajjal. Amikor egynemű, beletesszük a snidlinget, sót, gyömbért és az ecetet – valamint kb. 1/2 dl vizet.
Joghurtos: a joghurtot kikeverjük az olajjal, a krémsajttal, a cukorral, és a citromlével. Amikor sima, beletesszük a snidlinget, sózzuk.
Olajos: az olajat elkeverjük a szardellapasztával, az uborkalével, majd beletesszük a hagymát, az uborkát, a petrezselymet. Ismét elkeverjük, ha kell, sózzuk.
Ki-ki az ízlésének megfelelővel gazdagon meglocsolja a saját adagját.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag öntettel: 772 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek