Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Saláta pillangó tésztával

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A paradicsomot pár pillanatra a forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, kinyomjuk a magját, és a húsát összetörjük. A padlizsánt megtisztítjuk, ujjnyi szeletekre vágjuk, megszórjuk sóval, borssal és lisztben megforgatjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk. A bazsalikomot megmossuk, és apróra vágjuk.
Elkészítés: A forró sós vízben kifőzzük a tésztát kb. 14 perc alatt, majd leszűrjük, lecsepegtetjük. Összekeverjük 1 evőkanál olajjal és kihűtjük. A paradicsomot összekeverjük egy gerezdnyi fokhagymával, az ételízesítővel, borssal, és lassú tűzön kb. 15 percig főzzük. Serpenyőben felforrósítunk 1 dl olajat. A tojást felverjük a tejjel és a reszelt parmezánnal. Ebben a masszában megforgatjuk a padlizsán szeleteket, és a forró olajban aranysárgára sütjük. Lecsepegtetjük, és szalvétán leitatjuk a felesleges olajat. Tálkában összekeverjük a maradék olajat, a citromlevet, a maradék fokhagymát, a paprikát, a bazsalikomot és egy csipet sót. Mély salátástálban összekeverjük a tésztát a padlizsánnal, meglocsoljuk az öntettel, ráöntjük a paradicsomot és összeforgatjuk. Langyosan és hidegen egyaránt tálalhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek