Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Saláta kacsamellel és naranccsal

default user icon

Hozzávalók

  • 40-50 dkg kacsamellfilé
  • frissen őrölt bors
  • 10 dkg vegyes salátalevelek
  • 15 dkg kígyóuborka
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 2 db narancs
  • 1 dl olíva olaj
  • 1/4 db citrom

Elkészítés

    1. A kacsamellet megmossuk, szárazra töröljük, majd miután beirdaltuk rajta a bőrt, sózzuk, borsozzuk. Bőrös felével lefelé egy vastag falú serpenyőbe helyezzük, és nagy lángon 5 percig sütjük. Közben lenyomjuk a húst, hogy minél több zsír kisüljön belőle. Kikanalazzuk a serpenyőből a kisült zsírt, majd megfordítjuk a húst, és további 1 percig sütjük. 
    2. A kacsamellet egy tepsibe szedjük, és 140 fokos sütőbe toljuk 30 percre. Azután kivesszük, hagyjuk kihűlni, majd vékonyan felszeleteljük.
    3. A salátaleveleket megmossuk és megszárítjuk. A megmosott uborkát vastagabb szeletekre vágjuk. A koktélparadicsomokat megmossuk, a nagyobbakat félbe vágjuk. A narancsokat meghámozzuk eltávolítjuk róla a fehér részt, majd a hártyák mentén kifilézzük. A hártyás részekből kinyomkodjuk a levet egy tálba, hozzáadjuk az olívaolaj at, valamint a citrom kifacsart levét, és simára keverjük.
    4. Sózzuk, borsozzuk az öntetet, és összeforgatjuk a salátalevelekkel, az uborkaszeletekkel, a koktélparadicsomokkal, továbbá a narancsgerezdekkel. Végül a salátát tányérokba halmozzuk, és elrendezzük rajta a felszeletelt kacsamellet. Pirítós illik hozzá.

    KACSAMELL KÁPOSZTÁS KÖLESSEL>>> 

    KACSAMELLES TÉLI SALÁTA>>> 

    BACONBE TEKERT ROZMARINGOS KACSAMÁJ>>> 

Megjegyzés

A bőrös rész beirdalásakor óvatosan járj el. Ne vágd be egészen a húsig, mert akkor annak a felső része sütés közben kiszáradhat.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin