Saláta hónapos retekkel

Hozzávalók

  • 1/2 fej jégsaláta
  • 6 db hónapos retek
  • 1 db sárgarépa
  • édeskömény zöldje vagy kapor
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 tk teáskanál nyírfacukor (vagy kristálycukor)
  • 2 ek extra szűz olíva olaj

Elkészítés

    1. Megpucoljuk majd felszeleteljük a sárgarépát. Egy evőkanál olívaolajon, egy teáskanál cukorral egy kicsit megdinszteljük, várunk addig, ameddig a cukor elkezd karamellizálódni. Közben kavargatjuk, majd félretesszük hűlni.
    2. Feldaraboljuk a jégsalátát, egy tálba rakjuk, majd erre szórjuk a véonyra karikázott retket, és a kihűlt répát is.
    3. Egy csészébe nyomjuk a citromot, beletesszük a sót, jól elkavarjuk, majd ráöntjük a zöldségekre, és összeforgatjuk.
    4. Feldaraboljuk az édeskömény zöldjét meghintjük vele a salátát, a végén extra szűz olívaolajjal meglocsoljuk. Máris tálalható. Remek kísérője sülteknek, halaknak.

     

Megjegyzés

Amikor megjelenik a hónapos retek mindig elkészítem, igazi tavaszi saláta. Előnye, hogy hamar kész és fogyókúrázóknak, cukorbetegek köretként is használhatják

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek