Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Saláta gyümölcsökkel, gombával és balzsamecettel

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 10 dkg uborka
  • 10 dkg színes húsú paprika
  • 5 dkg szárzeller
  • 10 dkg paradicsom
  • 5 dkg lila káposzta
  • 10 dkg alma
  • 10 dkg körte
  • 1 narancs
  • 20 szem olajbogyó
  • 10 dkg szőlő
  • 5 dkg póréhagyma
  • 10 dkg vegyes gomba (csiperke, vargánya, sitaki vagy laska)
  • 1 dl olívaolaj
  • 1/2 dl balzsamecet

Elkészítés

    Előkészítés: Az uborkát, a paprikát, a szárzellert, a paradicsomot, a káposztalevelet, az almát, a körtét, a narancsot megmossuk, értelemszerűen megtisztítjuk és felszeleteljük.

    Elkészítés: A szeletelt zöldségeket-gyümölcsöket lazán összekeverjük, beletesszük az olívabogyót és szőlőszemeket is. Tányérra tesszük. A póréhagymát megtisztítjuk, fél karikákra vágjuk. A gombákat megtisztítjuk, felszeleteljük. Az olívaolajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a pórét, rátesszük a gombát. Pár percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és a salátára halmozzuk a levével együtt. Meglocsoljuk a balzsamecettel, és tálaljuk.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
    1 adag: 292 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin