Elkészítés: Az avokádót éles késsel hosszában félbevágjuk, a két oldalt ellentétesen elcsavarjuk, szétnyitjuk, kiszedjük a magját, és vékonyan meghámozzuk. Citromlével meglocsoljuk, hogy ne feketedjen meg. A lazacfilét vékony szeletekre vágjuk. 1 citromot 2-3 mm vastag karikákra szeletelünk.
A meghámozott avokádót hosszában 2-3 mm vastag szeletekre vágjuk, kevés olajjal összeforgatjuk és forró grillen vagy roston sütő serpenyőben mindkét oldalukat megsütjük.
A lazacszeletkéket sóval, fehérborssal ízesítjük, meglocsoljuk kevés friss citromlével, kevés olajjal összeforgatjuk, és szintén a forró grillen vagy roston sütő serpenyőben mindkét oldalukat pirosra sütjük. Az előkészített citromszeleteket is meggrillezzük.
Tálaláskor a színes salátakeveréket tányérra halmozzuk, körberakjuk a grillezett lazacszeletkékkel, avokádódarabokkal és citromszeletekkel, meglocsoljuk frissen csavart citromlével, az extra szűz olívaolajjal. Friss pékárut vagy kenyeret kínálhatunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre