Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Saláta grillezett avokádóval és lazaccal

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az avokádót éles késsel hosszában félbevágjuk, a két oldalt ellentétesen elcsavarjuk, szétnyitjuk, kiszedjük a magját, és vékonyan meghámozzuk. Citromlével meglocsoljuk, hogy ne feketedjen meg. A lazacfilét vékony szeletekre vágjuk. 1 citromot 2-3 mm vastag karikákra szeletelünk.

A meghámozott avokádót hosszában 2-3 mm vastag szeletekre vágjuk, kevés olajjal összeforgatjuk és forró grillen vagy roston sütő serpenyőben mindkét oldalukat megsütjük.

A lazacszeletkéket sóval, fehérborssal ízesítjük, meglocsoljuk kevés friss citromlével, kevés olajjal összeforgatjuk, és szintén a forró grillen vagy roston sütő serpenyőben mindkét oldalukat pirosra sütjük. Az előkészített citromszeleteket is meggrillezzük.

Tálaláskor a színes salátakeveréket tányérra halmozzuk, körberakjuk a grillezett lazacszeletkékkel, avokádódarabokkal és citromszeletekkel, meglocsoljuk frissen csavart citromlével, az extra szűz olívaolajjal. Friss pékárut vagy kenyeret kínálhatunk hozzá.

Megjegyzés

Itt is - mint az összes többi leveles salátánál - fontos, hogy a salátát az öntettel ne keverjük össze, mert a saláta gyorsan összeesik, nem lesz roppanós és gusztusos. A plusz ízek kedvéért az elkészült saláta tetejére szórhatunk kevés frissen reszelt citromhéjat.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Zoltán - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss