Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Saláta dinnyékkel és rákkal

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 30 dkg sárgadinnye
  • 30 dkg görögdinnye
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 citrom leve
  • 1 evőkanál aprított, friss petrezselyem
  • 30 dkg rákfarok (vagy aprórák)
  • 2 babérlevél
  • 1 kicsi fej vöröshagyma
  • 1 csipet köménymag
  • 1 dl fehérbor
  • A salátához:
  • tetszőleges saláta és salátazöldség (paradicsom, paprika, retek, újhagyma, uborka stb.)

Elkészítés

Előkészítés: A dinnyét kettévágjuk, kimagozzuk, a dinnyehúst feldaraboljuk. Összekeverjük az olívaolajat, 1 evőkanál kivételével a citromlevet, a petrezselymet, egy csipet sót, és ebbe a pácba beletesszük a dinnyéket. Letakarjuk, félretesszük 30-40 percre. A vöröshagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Ízlésünk szerint zöldségeket választunk a salátához, megmossuk, leszárítjuk és feldaraboljuk őket.

Előkészítés: A rák főzéséhez egy lábasba 1 dl vizet öntünk, beletesszük a babérlevelet, a vöröshagymát, a köménymagot, a fehérbort, a maradék 1 evőkanál citromlevet, egy csipet sót, és felforraljuk. Beleszórjuk a rákokat, és 5-6 percig forraljuk. A megfőtt rákokat kiszedjük, lecsepegtetjük, és összekeverjük a dinnyével. (A rák főzőlevét félretehetjük, mert jó alap lehet halleveshez, -mártáshoz.) A salátákhoz előkészített zöldségeket tálra tesszük, és erre helyezzük a pácolt dinnyéket a rákkal. Meglocsoljuk a maradék páclével, és már fogyasztható is.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 362 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss